RIDLÄGER 2013

DALBY RYTTARFÖRENINGS RIDLÄGER PÅ VASAHOLMS RIDSKOLA 2013

VAD GÖR VI?
Vi rider, kör, sköter och pysslar om hästarna. Vi lär oss både praktiskt och teoretiskt om häst- och stallvård. Vi provar på hoppning, dressyr, uteritt i skogen, galopp och terrängträning! Vi leker, spelar brännboll, har frågeslingor, grillar korv och har myskväll. Och så badar vi förstås, både med och utan hästar! Dina egna önskemål är alltid välkomna!

HUR BOR VI?
Vi bor i logen i en renoverad del av logen på gården med 20 bäddar totalt. Toalett och dusch finns inne i boningshuset och i klubbhuset. Stall, ridbana och skogsmark ligger precis intill gården. I området finns många ridvägar i skog och mark. Vasaholms Ridskola är beläget mellan Dalby och Veberöd i en mycket vackert natur.

HUR ÄTER VI?
Under ett ridläger äter man mycket. Vi äter frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat. Är du allergiker eller vegetarian, måste du meddela detta så att vi kan ordna lämpliga alternativ till dig.

VAD BEHÖVER DU TA MED?
Om du har - ta med en godkänd ridhjälm - annars får du låna av oss. Ta med oömma kläder, helst ridbyxor, stövlar med klack, ridhandskar, ridspö, regnkläder, grova skor, baddräkt, skor att bada i (för att skydda dina fötter), sovsäck eller täcke med lakan kudde, handduk, och toalettartiklar.

VAD INGÅR I RIDLÄGER AVGIFTEN?
I läger avgiften ingår mat, boende, ledare, administration - och förstås all ridning. Dessutom ingår en olycksfallsförsäkring för alla som är medlemmar i Dalby Ryttarförening. Är du inte det får du lösa medlemskap först för att bli försäkrad. Avgiften till Ridlägerna ska betalas senast 1/7 2013. Är du efteranmäld till dagridlägerna kan du betala på plats.

VAD HÄNDER NÄR JAG KOMMER?
Vi samlas kl 16.00 i klubbstugan där vi går igenom deltagarnas önskemål för lägret samt utdelning av häst. Efter att vi packat upp, fått sängplats och installerat oss drar lägret igång! Vi rider ett pass på kvällen där deltagarnas önskemål bestämmer temat. Vågar du gå på spökrunda? Vill du sjunga och spela? Se en spännande hästfilm? På kvällen efter att hästarna är nattade är aktiviteterna fria! Kanske badar vi badtunnan som håller 40 grader. Dagen efter är fullspäckad med ridning och annat kul! Alla övernattningsläger varar 16.00-16.00 och du får stanna hur många dagar du vill. Vid övernattningsläger rider vi 2 pass andra dagen.

GRUPPINDELNING
I varje ridläger är man 8-12 övernattande elever. Vid ridning kan vi dela in i grupper efter hur mycket man kan och tema. Gruppindelningen gör ledaren tillsammans med eleverna. Dessutom försöker ledaren se till att var och en får den häst som passar eleven bäst utifrån elevernas ridvana och hästönskemål. Vid dagridläger rider vi 2 pass/dag har teori och annat kul! Egen häst är du alltid välkommen att ta med!

Anmälan till sommarens ridläger gör du genom att maila till:
Jaana Alvesparr på: jaana.alvesparr@spray.se .senast 1/6 2013
Ridlägret ska betalas till Dalby Ryttarförening på bg. 5898-2448 efter att du fått bekräftat att det finns plats. DOCK SENAST 1/7 2013. Alla deltagare är välkomna oavsett ålder, vågar du inte sova borta kan du bli hämtad på kvällen och sova hemma men komma tidigt på morgonen igen!

Övernattningsläger: vecka 31 och 32 klockan 16.00-16.00
600:-/dygn

Dagridläger: vecka 31 & 32 klockan 09.00-16.00 i mån av plats
350:-/dag Du har med dig egen fika och dryck för hela dagen,
bad rid och oömma kläder. Vi samlas på morgonen, bestämmer
dagens tema och väljer hästar sen rider vi och har kul.

VÄLKOMMEN TILL SOMMARENS BÄSTA RIDLÄGER!!!