JAANA ALVESPARR

'

Jag heter Jaana Alvesparr, 44 år, gift med Peter sen 23 år och mamma till 4 barn,
Driver sedan 1990 ridskola på gården för 160 ridande/vecka och ca 30 hästar.

Jag är i dag engagerad i flera tävlingsarrangerande organisationer såsom Falsterbo Horseshow, Malmö City Horse Show, Spring Tour, Stävie Ryttarspel samt i utbildningar av funktionärer bla av Danska ridsportförbundet men även i Sverige.

Under 6 år fram till oktober 2007 har jag arbetat på Skånes Ridsportförbund med utbildning av distriktets medlemmar och funktionärer. I hästsporten är jag Internationell Steward, i Hoppning banbyggare, Internationell domare och överdomare, i Dressyr överdomare, i Fälttävlan banbyggare av hoppningsprovet och överdomare samt i Ponnygalopp överdomare (ligger ej under SvRF idag)

Under 2007-2008 var jag ansvarig för ponnygaloppen i Sverige gm SvRF.
Min dotter har ridit ponnygalopp, med fina placeringar och hoppning. Jag har tränat några ponnygaloppekipage med varierande framtid, där några kommit till start både i Sverige och Danmark med fina resultat i SM, NM mm Idag är jag amatörtränare och har 7 hästar i träning.

Mina tidigare erfarenheter av galoppsporten är att jag som så många andra ridit ponnygalopp, varit arbetsryttare, amatörjockey, amatörtränare och därefter har jag gått proffstränarkursen, men eftersom familjen under 5 år utökades med 4 barn togs licensen aldrig ut. Dock hann jag med att träna några vinnare varav en av den klassiska Dianalöpningen innan jag sadlade om till hoppning.
Under mina 23 år som ridskolechef har jag hållit traditionella rid och teorilektioner samt privatlektioner på olika nivåer i hoppning och terrängridning, grundade på kort och långa hästskötarkursen, Kvinnerstaskolan, Örebro 93-94 samt SvRF Kurser 1990-2007. Jag pratar engelska, tyska och Teckenspråk.

Utbildningar:

Enstaka kurser 02-08:
Dressyr- Varför dömer domare så? Bo Jenå
Dressyrkurs med Bo Jenå

Hoppning För dig som tränar andra i hoppning mfl
Hoppkurs för Jana Wannius, Jens Fredricson, KG Svensson

Fälttävlan Terrängmärket
Mentalträning
Hästens anatomi -Vet
Håll hästen frisk -Vet Eva Fahlbrink
Hästens förutsättning för arbete – Anders Eriksson
Hästens tänder, betydelse för bettet? – Anders Eriksson
Att driva ridskola- Marie Zetterqvist
På Barns vis – Susanne Pettersson (Att leda med förtroende)
Affärsskolan- Ulf Wilkens
Mfl.

Arrangemang:
Huvudfunktionär FalsterboHorshow hoppningen/hunting sen -99
Malmö City Horseshow Organisation och huvudfunktionär Världscupfinal fälttävlan, samt kval.
Övedskloster Breedersfinaler Banbyggare, organisation 06,07,08
Stävie Ryttarspel, organisation sen -95
Ponnyderbyt, organisation, banbyggarass.
SM Ponnyhoppning, organisation. Banbyggarass.
Verksam banbyggare och domare vid ett flertal årliga tävlingar.
Steward vid EM 2011 samt flera 2-5* internatonella tävlingar
Steward vid de Olympiska spelen i London 2012